Omgeving van Casa Speri

Pescia

Pescia is gelegen aan de oevers van de rivier Pescia. Deze deelt de plaats in tweeën. Het publieke speelt zich af op de linker oever, de religieuze aangelegenheden vinden plaats op de rechter oever. Aan de eerste zijde staat het kasteel van de staat en aan de andere kant vanzelfsprekend de kathedraal.
Pescia is bekend vanwege zijn cultuur en de verkoop van de bloemen, in de Nieuwe Markt van de Bloemen. Pescia heeft goede handelsbetrekkingen met België en Nederland.
Het stadsplein Piazza Mazzini wordt gedomineerd door het Oratorio della Madonna di Piè di Piazza, een kerkje uit de 17e eeuw. Aan de andere kant staat het Palazzo Comunale met versterkte toren nog in gebruik als stadhuis.
In de San-Francesco kerk aan de Via Battisti zijn er muurschilderingen waarop de heilige Fransiscus van Assisi staat afgebeeld. Het werk van Buonaventura Berlinghieri in 1235.
Iedere Zaterdag is er markt tot 13.00 uur. U koopt er lekkere streekgerechten zoals kaas en vlees. Vooral de aparte groenten en fruitmarkt op het nevenplein is door zijn kleuren lust voor het oog en een dankbaar onderwerp om te fotograferen.

In een nabijgelegen dorp, Collodi, woonde Carlo Collodi, de auteur van De Avonturen van Pinocchio die al pseudoniem de naam van zijn geboorteplaats koos. Daar ligt een groot park gewijd aan Pinocchio.