Omgeving van Casa Speri

Florence

Deze stad, gelegen aan de oevers van de Arno, behoeft nauwelijks introductie. Het is het grootste kunstwerk aller tijden en de unieke geboorteplaats van de Italiaanse cultuur. Eens de bakermat van de renaissance, floreert Florence tot op de dag van vandaag. De bezienswaardigheden van Florence zijn ontelbaar. Gelukkig is het historische gedeelte heel compact en kunt u een groot gedeelte van de adembenemende schoonheden al wandelend bezoeken.

Al slenterend stuit u van de ene op de andere ontmoetingsplaats van de Italiaan bij uitstek, namelijk de "Piazze". Alleen hier al kunt u uw ogen uren de kost geven. Vergeet u echter niet een bezoek te brengen aan de Dom en het grootste kunstmuseum van Italië, de Uffizi. De Ponte Vecchio biedt u de mogelijkheid om een karakteristiek plaatje van Florence te schieten. Uw ogen doen bijna pijn van de glinsterende juwelen in overvloed. Genoeg van alle cultuur, dan moet u absoluut nog een "passeggiata" maken door de Boboli-tuinen. Deze zijn speciaal aangelegd voor de "Famiglia dei Medici".

De vele fonteinen en waterpartijen zorgen voor een aangename verkoeling. Bij iedere stap door deze indrukwekkende stad, moet men oppassen niets gemist te hebben. Heeft u zich laten betoveren door deze fascinerende plaats, vergeet dan niet bij het verlaten van de stad het beeld van het bronzen wild zwijntje over zijn snuit te aaien (op de Mercato della Paglia onder de Loggia del Porcellino). In de volksmond wordt beweerd dat deze daad uw terugkeer naar Florence in zekerheid stelt!