Omgeving van Casa Speri

Omgeving

Uw vakantiehuis is de perfecte basis voor leuke uitstapjes om de bezienswaardigheden te ontdekken. Bezoek in uw vakantie Florence (50 min), Lucca (20 min) en Pisa (40 min), prachtige steden vlak in de buurt.

Wilt u naar zee dan zit u goed: het meest geliefde deel aan zee in Toscane is Versilia (40 min). Hier strekt het strand zich uit langs de Apuaanse Alpen, van Marina di Massa tot Viareggio. Prachtige, kindvriendelijke zandstranden en alle faciliteiten om uw vakantie tot een succes te maken. De stranden zijn veelal opgesplitst in de zogenaamde "Bagni", ofwel strandtenten met relaxte strandstoelen en parasols. (Hou er rekening mee dat die tegen betaling zijn.) Viareggio heeft ook een lang en breed vrij strand.

Even achter de kust van Toscane staat het landschap werkelijk vol met olijfbomen, wijnranken en cipressen. Smalle bergweggetjes kronkelen over de terrasvormige heuvels, hun weg zoekend naar pitoreske dorpjes. U maakt hier in uw vakantie onvergetelijke wandelingen. Bij Montecarlo (15 min.) begint de wittewijnroute. Montecarlo zelf is een prachtig oud stadje waar u heerlijk eten kan, of zoals de italianen veel doen na het eten nog even een "gelato" haalt.
Wekelijks zijn er in de dorpjes streekmarkten waar allerlei streekproducten zult vinden. Misschien een leuk souvenir van de vakantie?